sestdiena, 2022. gada 29. oktobris

Malta / fort st.Angelo / sestā diena / 14.10.2022

 

Stratēģiski izvietots uz pakalna, Birgu pussalas galā, forts dominē Lielajā ostā. Līdz 1274. gadam cietoksnis, kas iepriekš bija pazīstams kā Castrum Maris (pils pie jūras), sastāvēja no diviem iežogojumiem. Sicīlijas valdnieki uzskatīja šo fortu par garantiju savām interesēm Maltas salās.


















Mūsdienās no St Angelo forta paveras iespaidīgs panorāmas skats uz Lielo ostu un tās apkārtējām nocietinātajām pilsētām. Apmeklētāji var izjust šī forta krāsaino vēsturi un dažādos arhitektūras stilus, kā arī satriecošus artilērijas piemērus.
























Sv. Andželo forts ir Birgu zvaigžņu atrakcija. Šis forts, kas atrodas Lielās ostas centrā, sākotnēji bija viduslaiku pils. 1500. gadā to pārbūvēja Svētā Jāņa ordenis.

Sv. Andželo fortam bija galvenā loma Maltas Lielā aplenkuma laikā 1565. gadā un vēlāk Otrā pasaules kara laikā.

Šodien Fort St. Angelo piedāvā apmeklētājiem aizraujošu pieredzi caur Maltas vēsturi. Tajā ir uzsvērta forta un Lielās ostas stratēģiskā nozīme gadsimtu gaitā.

 Var arī baudīt skaistus skatus uz ostu un apkārtējām pilsētām.


 





Sv. Andželo forts, ko bruņinieki uzcēla virs normaņu laikos datētās pils drupām, atrodas Birgu (Vittoriosa) galā, kas ir viena no trim pilsētām.

Forts nodrošināja drošību ostai un arī apkārtnes iedzīvotājiem, kuri to izmantoja kā patvērumu biežu reidu laikā. Vēlāk francijas armija to izmantoja kā savu štābu, kam sekoja Lielbritānijas armija un Lielbritānijas jūras kara flote. Pēdējo gadu laikā tas ir piedzīvojis restaurācijas darbus un kopš 2016. gada ir atvērts sabiedrībai.






 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru