pirmdiena, 2024. gada 1. aprīlis

Kopenhāgena - 2 / 21.03.2024












Kongens Nytorv - vai "Karaļa jaunais laukums" ir laukums Kopenhāgenas vecpilsētas centrā, kurā atrodas tādas ievērojamas iestādes kā Karaliskais teātris, Hotel D'Angleterre un Kunsthal Charlottenborg.

Tas ir arī soļu attālumā no Nyhavn un no Strøget, pilsētas galvenās iepirkšanās zonas, un tajā ir metro stacija. Tā ir lieliska vieta, kur sākt pastaigu ekskursiju pa pilsētu, un laba atrašanās vieta, ja jums patīk arhitektūra un statujas.

Laukums aizsākās 17. gadsimtā, kad to ieskauj elegantas ēkas un tajā viesojās pilsētas izcilākie iedzīvotāji, kuri apmeklēja teātri, viesnīcu un Šarlotenborgas pili (tagad mākslas galerija Kunsthal Charlottenborg). Kristiāna V  statuja zirga mugurā tika uzcelta 1688. gadā, lai atzīmētu karali, kurš iekārtoja apkārtni. 
Tā ir vecākā  statuja un karaliskā skulptūra Kopenhāgenā.

















Kopenhāgenas opera ir Dānijas nacionālais operas nams un viens no modernākajiem operteātriem pasaulē. 
Tā atrodas Holmenas salā Kopenhāgenas centrā.


Teātra ēka atrodas pretī Amalienborgas laukumam Kopenhāgenas centrā. Tās celtniecībai tika iztērēti vairāk nekā 500 miljoni USD. Teātris sastāv no 14 stāviem, no kuriem 5 atrodas pazemē. Tā kopējā platība ir 41 000 kvadrātmetru.




























Kristianhavna (Christianshavn) ir rajons ar mazām salām, kas slavens ar stilīgo kafejnīcu kultūru un kanāliem, kuros rindojas krāsainas laivas-mājas. Vislielāko popularitāti ir iemantojusi  brīvā pilsēta Kristiānija — alternatīva kopiena ar vecām mājām, galerijām un mūzikas pasākumu vietām. 











Mūsu Pestītājs ir viena no Dānijas slavenākajām baznīcām. Serpentīna smaili atklāja 1752. gadā. Pa 400 pakāpieniem var uzkāpt tornī.
Katru gadu vairāk nekā 200 000 cilvēku kāpj pa kāpnēm uz virsotni, no kuras paveras skats uz karalisko pilsētu Kopenhāgenu.
Lielajā baroka baznīcā, kas iesvētīta 1696. gadā, ir lieliskas ērģeles no 1698. gada un skaists altāris. Turklāt baznīcā ir 40 ziloņi, kas simbolizē absolūto monarhiju un Ziloņu ordeni, kas ir augstākais ordenis Dānijā. 
















Kopenhāgenas lidosta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru