pirmdiena, 2024. gada 25. marts

Boma šovs / Zimbabve / 2024.g. marts






Ierašanās brīdī jūs būsiet svinīgi ģērbies chitenge (sarong), jūs sagaidīs tradicionālie dejotāji un mini sejas krāsa. Dāmām uz vaigiem ir piešķirti punktiņi, kas apzīmē afrikāņu sieviešu skaistumu, savukārt vīrieši saņem svītras, kas raksturo Āfrikas vīriešu kareivīgo izskatu. Pēc tam jūs tiksit ievests galvenajā telpā, kur jūsu sajūtas bombardēs Āfrikas garšas, skati un skaņas. Svētku laikā izklaidē ietilpst mūzika, tradicionālie dejotāji, vietējais tautas stāstnieks, zīlnieks, matu pinējs, izsmalcināti seju gleznotāji un suvenīru pārdevēji. Taču vakara izklaides galvenais punkts ir slavenais interaktīvais bungu šovs, kas sākas pēc vakariņām. Katram viesim tiek pasniegtas djembe bungas un tiek dota iespēja piedalīties bungu šovā, apgūstot dažus ritmus. Pēc bungu šova jūs tiksiet uzaicināts uz deju grīdu, lai ieskandinātu Āfrikas bungu ritmu. Vakaru noslēdz a cappella dziedātāju grupa, kas jūs priecēs ar personalizētām, mīļām melodijām pie jūsu galda. Maltīte sākas ar kopīgu uzkodu šķīvi, kurā tiek piedāvāti garšīgi ēdieni, piemēram, uz iesmiem sagriezta piparu impala, kūpināta krokodila aste un kukurūzas ciabatta un "nyimo" fritē. Pēc tam dodieties uz ugunskuru, lai baudītu šefpavāra svaigi pagatavoto dienas zupu, kas tiek pasniegta ar grauzdiņiem un mājās gatavotu maizi. Ir arī salātu bārs, kurā tiek piedāvāti dažādi piedāvājumi no vietējiem bioloģiskajiem produktiem, tostarp saldie kartupeļi, pākšaugi, rieksti un sēklas, ko papildina zaļumi, mērces un dažādas maizes. Pamatēdienā ietilpst braai (barbekjū) bufetes mielasts, kurā ietilpst cūkgaļas fileja, liellopa gaļa, buljoni, marinēta vistas gaļa, medījuma kotletes un dienas cepetis, kas tiek pasniegts ar zemesriekstu sviesta rīsiem vai sadzu (bieza kukurūzas miltu putra, kas ir vietējā galvenā diēta) un dažādas mērces. Jūs varat arī kārdināt savas garšas kārpiņas ar tradicionāliem mednieku sautējumiem vai nogaršot zivis, Zambezi brekšus un kapentu (saldūdens sardīnes). Veģetārie ēdieni ietver dārzeņu apcepumu, šefpavāra ikdienas makaronu ēdienu, mājās gatavotu ķiploku maizi un ceptu kartupeļu daiviņas. Ir pieejamas arī halal maltītes. Piedzīvojumu meklētājs var vēlēties nogaršot kādu vietējo delikatesi, sautētu mopāna tārpu, par ko kā pierādījumu saņem sertifikātu.













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru