pirmdiena, 2024. gada 25. marts

Tilts pār Zambezi / Zimbabve & Zambija / 2024.g. marts




Ir iespēja sastapties ar savvaļas dzīvniekiem, piemēram, impalām, kārpu cūkām un paviāniem. Apbrīnot vietējo mākslinieku darbus Viktorijas ūdenskrituma amatniecības tirgos, kur vietējie mākslinieki veido darbus, kas simbolizē Āfrikas savvaļas dzīvniekus, piemēram, ziloņus, degunradžus un žirafes. Paejot garām amatnieku tirgum, šķērsojam robežposteni un turpinām staigāt un klausīties iespaidīgo, pērkonam līdzīgo ūdenskritumu dārdēšanu.


Brīnišķīgs skats uz Viktorijas ūdenskritumu un aizu no vēsturiskā tilta

Viktorijas ūdenskrituma tilta celtniecība tika sākta 1904. gadā un pēc 14 mēnešiem tika pabeigta 1905. gadā. Tilts atrodas otrā aizā, un no tā paveras brīnišķīgs skats uz pašu aizu vienā pusē un ūdenskritumiem no otras puses.

Viktorijas ūdenskrituma tilts atrodas 128 metrus virs ielejas pamatnes, sniedzot apmeklētājiem brīnišķīgu skatu uz Zambezi upi. Tā ir 250 metrus plata, un galvenā arka sniedzas 156,5 metrus.

Vairāk nekā 100 gadus šis tilts ir bijis vienīgais dzelzceļa savienojums no Zimbabves uz Zambiju, kā arī pārvadājis transportlīdzekļus un gājēju satiksmi. Aiza faktiski tiek uzskatīta par neviena cilvēka zemi, un abās pusēs ir robežstabi. No Zimbabves puses ceļš ved uz Viktorijas ūdenskrituma pilsētu un Zambijas pusē uz Livingstonu













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru